
هزینه ساختن متریال پروژه های 3D
۱۳۹۶-۰۴-۱۳
ردیاب های هوشمند در راینو (Rhinoceros 3D)
۱۳۹۶-۰۸-۲۶چگونه از بین چندین نرم افزار 3D، گزینه مناسب برای خود را انتخاب کنیم؟
بارها و بارها از برخی افراد شنیده ام که می گفتند فلان نرم افزار بهتر از بقیه است و یا فلان نرم افزار به درد نمی خورد و غیره. اگر کار کردن با یک نرم افزار را بلد نیستند، چرا می گویند به درد نمی خورد؟! شما به یک فرد آماتور، بهترین و گرانترین گیتار دنیا را بدهید؛ آیا او می تواند موسیقی دلنشینی بنوازد؟ هرگز. در حالتی دیگر به یک فرد حرفه ای، یک گیتار معمولی و ارزان قیمت را بدهید؛ آیا نوازش گیتار او به دل شما خواهد نشست؟ به راستی. او الفبای موزیک و روش ایجاد هارمونی در نواختن را مسلط است. خوب، برای کار کردن با نرم افزار هم این قاعده مستثنی نیست.
اگر حرفه ای و خلاق باشید، با ساده ترین نرم افزارهای موجود هم توان خلق شاهکارهای مهندسی – هنری را خواهید داشت.
چندین فاکتور تأثیر گذار در انتخاب نرم افزار مناسب عبارتند از:
نوع پروژه
نخست نوع کار و صنعت مربوطه را مشخص کنید. طراحی داخلی، ساخت محوطه، تولید انیمیشن، طراحی سریع سه بعدی، طراحی سریع دو بعدی، نما، طراحی خارجی، صحنه صنعتی، عمرانی و غیره. سپس با توجه به نیاز خود، از میان نرم افزارهای مختلف، فواید و چالشهای کار کردن با آنها را مطالعه کنید. هرگز نرم افزار خاصی را به دلیل مجانی بودنش دست کم نگیرید و آن را نیز بررسی کنید. چندین نرم افزار را در کنار هم بررسی کنید. به عنوان نمونه برای طراحی سریع، نرم افزار AUTOEDSK SKETCHBOOK را در نظر بگیرید که در سه پلتفرم mobile، Windows 10 و Desktop عرضه شده است. در عین حال SketchUp قدرتمند نیز در بازار وجود دارد. اگر در google جستجو کنید، چندین نرم افزار مناسب دیگر را نیز خواهید یافت. Sketchbook بهتر است یا SketchUp؟ هیچ یک از آن دیگری بهتر یا بدتر نیست؛ فقط کارکرد متفاوتی دارند.
و حالا چگونه تشخیص دهید که کدام یک برای شما مناسب است؟
1- اگر وقت کافی دارید برای هر دو وقت بگذارید و به هر دو مسلط شوید و یک نمونه کار مشابه را با هر دو بسازید. کدام یک برای شما مناسب تر است؟ اگر انتخاب شما SketchUp باشد و یکی در محیط کار بگوید که آن به درد نمی خورد، چه حسی به شما دست خواهد داد؟ اگر انتخاب درستی داشته اید، بنابراین مطمئن از انتخاب خود هستید و با نمونه کارهای خود فرد را خجالت زده کنید! نیازی به بحث کردن نیست! نمونه کارهای شما گویای همه چیز هستند. در صورت لزوم، البته که مشاوره گرفتن و به اشتراک گذاری تجربه ها فکر خوبی است.
2- عجله دارید و حوصله یاد گرفتن هر دو نرم افزار را ندارید. در اینجا پیشنهاد می کنم حسابی جستجویی در google داشته باشید و فواید و چالشهای هر دو را مطالعه و بررسی کنید. با اشخاص حرفه ای که با آن نرم افزارها کار کرده اند نیز مشورت کنید.
دو روش بالا برای انتخاب نرم افزارهای سنگین تر اندکی تفاوت دارد. وقتی صحبت از نرم افزارهای غول پیکری مثل 3ds Max یا Maya یا ARCHICAD یا Revit یا Rhino یا هر نرم افزار دیگری می شود، هرگز پیشنهاد نمی کنم که سالها وقت لازم برای رسیدن به مهارت بالا برای کار کردن با هر کدام را بگذارید و سپس تصمیم بگیرید که کدام یک بهتر است! پس چگونه نرم افزار مناسب خود را انتخاب کنید؟
1- با افراد حرفه ای (که دست کم 2 سال با یکی از نرم افزارهای بزرگ کار کرده) مشورت کنید.
2- وبسایت سازندگان نرم افزار را حسابی مطالعه کنید؛ در آنجا توانایی ها و نمونه کارها و مطالب آموزشی فراوانی را خواهید یافت.
3- تصمیم بگیرید که کدام یک برای آینده کاری شما مناسب است و سپس تلاش کنید تا به آن نرم افزار مسلط شوید.
بسیار شگفت زده می شوم وقتی می بینم یا می شنوم فردی یا شرکتی یا گروهی که هرگز وارد محیط نرم افزار X نشده اند و در مورد آن اطلاعاتی ندارند، بسیار مغرورانه و عجیب و غریب از آن انتقاد می کنند و به دیگران هم می گویند به سراغ X نروید! پس، هوشیار باشید و خودتان نرم افزار مناسب را انتخاب کنید. یکی از عجیب ترین صحنه هایی که در مورد کار کردن با نرم افزارهای حرفه ای دنیا دیدم در داخل یک شرکت بود که پرسنل آن نحوه استفاده از 3ds Max و VRay را بسیار دست کم گرفته بودند و حتی می گفتند دو هفته ای آنها را یاد گرفته اند! پرسیدم، پس قطعاً شما پیش زمینه ای داشته اید؟ یکی از آنها گفت چند ویدئوی آموزشی دیده اند و خوب در این چند هفته نیز خیلی پیشرفت داشته اند! عجیب بود. تسلط بر یک نرم افزار با دیدن چند ویدئو بدست نمی آید!
اگر می خواهید با دید حرفه ای وارد بازار کار شوید، بدانید که نرم افزارهای مطرح برای پروژه های BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان)، انیمیشن، مدل سازی های معماری، عمرانی و صنعتی، طراحی سریع سه بعدی و غیره کدام ها هستند. اگر هدف شما حرفه ای شدن در طراحی محوطه و گرفتن رندرهای بسیار با کیفیت باشد، کدام نرم افزار را انتخاب می کنید؟ کدام نرم افزار برای نورپردازی مناسب کار شما است؟ دوباره تأکید می کنم که با 3ds Max، Revit و Rhino و چند نرم افزار دیگر نیز می توان نورپردازی کرد، اما شما کدام یک را انتخاب می کنید؟
نوع سیستم
برای کار کردن با بعضی از نرم افزارهای بزرگ، به سیستم قوی نیاز خواهید داشت. به عنوان نمونه، با یک سیستم معمولی و با سطح گرافیک متوسط و RAM پایین، انتخاب SketchUp برای تمرین و یادگیری اصول طراحی سه بعدی می تواند مناسب باشد و یا ده ها نرم افزار سبک دیگری که حجم پایینی دارند. ولی در نظر داشته باشید که اگر بخواهید با همان SketchUp به گرفتن رندرهای با کیفیت بالا و یا ساخت محوطه های بزرگ بپردازید، دیگر ممکن است سیستم شما جواب ندهد و بنابراین به فکر ارتقای آن باشید. اگر سیستم بسیار قوی در دست دارید، باز هم دلیل نمی شود که نرم افزارهای سبک تر را رها کنید؛ گهگاهی بهترین روش برای ساخت سریع طرح های شما برای نشان دادن به مشتری خواهند بود. پس در کنار نرم افزارهای بزرگ انتخابی، از نرم افزارهای سبک، راحت و سریع نیز استفاده کنید.
برطرف کردن نیاز مشتری
در بیشتر مواقع برای مشتری فرقی نمی کند که شما از چه نرم افزاری استفاده می کنید و چیزی که برای او مهم است بر طرف شدن نیاز او است. اگر مشتری شما انیمیشن یک فضای معماری را می خواهد و هدفش فقط دیدن شماتیک آن صحنه باشد، از SketchUp استفاده می کنید یا یکی از نرم افزارهای بزرگ دنیا؟ درسته که با هر دو می توان کار را تحویل داد، ولی وقتی نیاز مشتری شما ساده تر از چیزی است که وقت و انرژی را در نرم افزار بزرگتر صرف کنید، چرا از نرم افزار سبکتر استفاده نکنید؟ در مثالی دیگر، اگر مشتری شما رندرهای بسیار واقعی از فضای محوطه ساختمان خود می خواهد، آن موقع شما به سراغ کدام نرم افزار می روید؟ در اینجا 3ds Max گزینه بسیار خوبی خواهد بود. حال اگر مشتری شما سازمانی باشد که برای ساختمان بزرگ خود، تک تک طراحی داخلی را مطابق با نقشه CAD ولی به صورت 3D بخواهد، از چه نوع نرم افزاری استفاده می کنید؟ پیشنهاد می کنم از نرم افزاری که مناسب معماری ساخته شده استفاده کنید که لینک خوبی با نقشه های CAD نیز داشته باشد. صدها مثال دیگر را می توان زد که در آن شرایط متفاوت خواهند بود.
در پایان اشاره می کنم که افراد حرفه ای، هر کدام صاحب نظر در خصوص استفاده از نرم افزاری خاص هستند. معمولاً یک 3D کار حرفه ای از ترکیب چند نرم افزار برای انجام پروژه های خود استفاده می کند و نکته اینجاست که او خودش بوده که انتخاب کرده کدام نرم افزارها مناسب کار او هستند. از این شاخه به آن شاخه پریدن را در سیاست کاری خود قرار ندهید و وقت و انرژی لازم برای رسیدن به مهارت بالا در یک نرم افزار بزرگ را صرف کنید. نوع بازار خود را کشف کنید و نرم افزار مناسب را انتخاب کنید، سپس به مهارت بالا برسید و چندین نمونه آماده کنید، حالا به بازار اعلام کنید که آماده هستید. یادگیری هیچوقت متوقف نمی شود. پیروز باشید.